Kerstpakket samenstellen voor je personeel

Kerstpakket samenstellen  voor personeel


Leontien
Montfoort, 6 september 2022 

TAGS:
kerstpakket samenstellen, kerstpakketten voor personeel, kerst relatie geschenken, kerstpakketten online kopen


Het is een jaarlijks terugkerend iets: de kerstpakketten. Een attente gift namens werkgevers voor werknemers. Daar waar vroeger dozen kant en klaar besteld en geleverd werden, gaat de voorkeur tegenwoordig veelal uit naar lege kerstpakketdozen die zelf gevuld kunnen worden. Zo kun je de inhoud zelf bepalen en er bovendien een persoonlijke twist aan geven, wel zo leuk!

Waarom een kerstpakket?

Het geven van een kerstpakket is al jaren een traditie. Het is een leuke, attente manier om als werkgever je personeel prettige feestdagen te wensen en bovendien blijk van waardering te geven. Elke werknemer vindt het leuk om beloond te worden voor het geleverde werk en ontvangt graag op zijn tijd een leuk extraatje. Het kerstpakket is daar ideaal voor. Maar wat komt er nu allemaal kijken bij een kerstpakket samenstellen?

Kerst pakketten samenstellen  voor personeel

Een goede voorbereiding

Wil je als werkgever goed voor de dag komen met je kerstpakketten, dan is een goede voorbereiding zeker van belang. Het is dan ook aan te raden om op tijd te beginnen met de inkoop en organisatie. Het is echt een punt dat vaak overschat wordt, wat op het laatste moment voor de nodige stress kan zorgen. Niet nodig, als je dus op tijd begint. Het is echt niet te vroeg om na de zomervakantie al te beginnen met brainstormen over kerstpakket ideeën. Zo ben je er zeker van dat je alle tijd hebt en eventueel nog van koers kunt wijzigen, indien nodig. Het voordeel van op tijd beginnen, is tevens ook dat je rustig om je heen kunt kijken. Gehaast iets kopen, leidt doorgaans tot teleurstellingen. Iets is net niet helemaal wat het zijn moet of je had het in zijn geheel graag anders gezien. Zonde en overbodig dus.

kerstpakket zelf samenstellen

Wellicht vraag jij je nu af waar je dan allemaal over na moet denken als het gaat om een kerstpakket samenstellen. Wist je dat er vaak direct producten gekocht worden, zonder hier goed over na te denken? Het blijft dan wat oppervlakkig en valt minder goed in de smaak. Hieronder zetten we daarom een aantal aandachtspunten op een rijtje, zodat het gereedmaken van de kerstdozen voortaan een fluitje van een cent is én leidt tot blije gezichten:

1. Maak je doelgroep concreet

Zijn het mannen, vrouwen of is het een gemende groep voor wie je de pakketten samenstelt? Wat is de gemiddelde leeftijd? Wat doen je collega's in hun vrije tijd? Lezen, sporten, uiteten of gezinsuitjes? Denk er goed over na, zodat de inhoud van je kerstpakket goed aansluit aan je doelgroep.

2. Moet het een thema hebben?

Ga je een kerstpakket samenstellen, denk dan goed na over hoe je dit vorm kunt geven. Denk aan kleurgebruik of specifieke producten passend bij een reisthema, gericht op fashion of misschien wel sfeer en ontspanning.

3. Meer vragen over samentellen van kerstpakketten

Stel jezelf meer vragen. Wat is bijvoorbeeld de ervaring van voorgaande jaren? Je hebt vast een en ander gehoord over de inhoud van reeds gegeven kerstpakketdozen. Viel het in de smaak? Even sparren met wat directe collega's is ook nooit verkeerd. Het is tenslotte leuker om iets te geven waar mensen daadwerkelijk blij mee zijn, dan dat je iets geeft, wat grotendeels achter in een kast belandt.

4. Een persoonlijk tintje

Kijk vervolgens of je iets persoonlijks toe kunt voegen aan je kerstpakket personeel. Dit maakt het geheel net wat persoonlijker, wat niet alleen veel leuker is om te geven, maar doorgaans zeker ook gewaardeerd wordt.

Kerstpakket samenstellen

Als je bovenstaande dingen helder hebt, ben je toe aan het volgende: het kerstpakket samenstellen. Natuurlijk zijn er de kant en klaar pakketten, maar niets is leuker dan een zorgvuldig zelf samengesteld pakket in een unieke geschenkverpakking. Nu nog een paar leuke kerstpakket ideeën. Stem het af op het gekozen thema. Stoere mannen doe je een plezier met bijvoorbeeld een bier- of wijnpakket, gecombineerd met iets lekkers en zo doen beautyproducten het vaak goed bij vrouwen, maar ook geurstokjes en kaarsen zijn leuk en praktisch. Misschien is het leuk om te gaan voor producten uit de buurt, waarmee je ook nog eens de lokale ondernemer steunt.

Lees ook: "Borrelbox samenstellen: hoe doe ik dat?"

Moeilijk doen, terwijl het makkelijk kan?

Veel werkgevers zien op tegen het kerstpakket samenstellen en kiezen daarom eerder voor een cadeaubon. Zeker de laatste jaren is het een trend die in populariteit toeneemt. Hier is in de basis niets mis mee, maar doorgaans vinden mensen het leuk om werkelijk iets uit te pakken te hebben en bij elk product verrast te worden. Een zeg nou eerlijk: is een bon niet een tikkeltje afgezaagd? Hoe praktisch het ook kan zijn, het geeft weinig blijk van inspanning en komt onpersoonlijk over. Ga je voor een kerstpakket met zorgvuldig gekozen producten, dan is de kans groot dat werknemers zich toch meer gewaardeerd voelen. Er is immers de nodige aandacht besteed aan het pakket, wat tijd en moeite kost. Het thuiskomen met een grote kerstpakketdoos en deze vol verwachting openmaken en uitpakken blijft het daarom goed doen.

Kerstpakketdozen kopen

Op zoek naar een geslaagd kerstpakket voor je personeel? Met de juiste geschenkdoos begin je goed. De gekozen producten moeten natuurlijk in leuke kerstpakketdozen. Een standaard kartonnen doos is niet leuk, dus een speciale kerstpakketdoos is zeker iets waar je naar moet kijken. Deze zijn beschikbaar in meerdere afmetingen en met leuke kleuren en printjes om het extra feestelijk te maken. Bovendien zijn ze heel stevig, wat zeker niet onbelangrijk is. Is jouw inhoud erg zwaar, dan is het zelfs mogelijk om voor een doos te gaan die speciaal geschikt is voor zwaardere producten.

Duurzaam én voordelig

Nu je voldoende informatie hebt over het samenstellen van kerstpakketten, vraag jij je waarschijnlijk af waar je dergelijke dozen nu het best kunt kopen. Kijk daarom op Profipack Verpakkingsmaterialen en maak een keuze uit het ruime assortiment van kerstverpakkingen. Wanneer je ze groot inkoopt, krijg je ze ook nog eens tegen een gunstig tarief, wat wel zo voordelig is. De periode rond kerst is al duur genoeg en meer betalen dan nodig, daar houdt niemand tenslotte van. Bij Profipack ben je verzekerd van duurzame kartonnen dozen die grotendeels gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Door de eenvoudige manier van in elkaar zetten, kun je bovendien vlug aan de slag.

Bekijk alle kerstpakketdozen






SHOP kerstpakketdozen UIT DEZE BLOG






OOK INTERESSANT over verpakken