Efficiënte inpaktafel voor je magazijn: vind jouw ideale verpakkingstafel

Ergonomische inpaktafel in magazijn


Leontien
Montfoort, 23 januari 2024 

TAGS:
inpaktafel magazijn, ergonomische werkplek, inpaktafels, werktafels


Zoek je een inpaktafel magazijn die zowel ergonomisch als productiviteitsverhogend werkt? In dit Profipack blog lees je hoe de juiste inpaktafel je operatie kan stroomlijnen en welke functies essentieel zijn, zoals verstelbaarheid en toebehoren, om gezondheid en efficiëntie in je magazijn te waarborgen.

De voordelen van inpaktafel in je magazijn

Een goed ingerichte inpaktafel verhoogt de productiviteit en ergonomie, wat leidt tot minder gezondheidsklachten en verbeterde werktevredenheid. Inpaktafels zijn er in verschillende soorten en maten, aangepast aan specifieke behoeften, zoals verstelbare hoogtes, afsnijunits en extra opbergruimte door middel van onderplanken of dozenverdelers.

Naast de juiste inpaktafel, zijn de juiste accessoires en ergonomische aanpassingen zoals matten essentieel voor een ideale en gezonde inpakwerkplek.

Belang van inpaktafels in het magazijn

Inpaktafels zijn een essentieel onderdeel van elk magazijn of webshop. Ze spelen een cruciale rol in het efficiënt en snel verwerken van orders. Een goede inpaktafel kan de productiviteit van een magazijn echt verbeteren door een speciale werkplek te bieden voor het inpakken van verzenddozen en tijd te besparen. Verder creëren ze een ergonomische werkplek, die helpt bij het voorkomen van gezondheidsklachten.

Maar de voordelen houden hier niet op. Inpaktafels kunnen ook bijdragen aan het verbeteren van de operationele efficiëntie, het waarborgen van de klanttevredenheid en het verlagen van het ziekteverzuim. Of je nu kiest voor een basic inpaktafel of een complete inpaktafel uitgerust met handige accessoires, het is duidelijk dat het investeren in een goede inpaktafel of een inpaktafel gebruikt een slimme zet is.


Ergonomische inpak werkplek - ergonomische antivermoeidheidsmatten


Wat is eigenlijk een ergonomische werkplek?

Een ergonomische inpakplek gaat verder dan alleen het hebben van een inpaktafel. Het gaat om het creëren van een werkplek die zodanig is ontworpen dat werknemers intensiever en met minder spanning of vermoeidheid kunnen werken. Dit resulteert in:

- hogere concentratie
- minder vatbaarheid voor fouten
- bevordering van de gezondheid en tevredenheid van werknemers
- vermindering van ziekteverzuim

Om een ergonomische inpakplek te creëren, heb je een paar essentiële hulpmiddelen nodig, zoals:

ergonomische matten, ook wel anti-vermoeidheidsmatten genoemd
- handige magnetische tape dispenser, makkelijk te bevestigen aan de frame van de werktafel
- documenthouders
- trolley voor verschillende maten verzenddozen

Een professionele inpaktafel, bij voorkeur één met verstelbare poten, kan helpen bij het creëren van een ergonomische en efficiënte werkplek. Het is niet alleen een kwestie van comfort, maar ook van het verbeteren van de productiviteit en het minimaliseren van risico’s op letsels.

Breed assortiment inpaktafels voor verschillende behoeften

Er zijn diverse soorten inpaktafels beschikbaar om aan verschillende behoeften te voldoen. Ons breed assortiment inpaktafels bevat onder andere:

- Inpaktafels met een afsnijunit
- Inpaktafels met een onderplank
- inpaktafels met twee afrollers (voor papier & folie of voor 2 maten inpakmateriaal)
- handige trolleys voor diverse doosformaten

Er is altijd een oplossing die bij jouw specifieke behoeften past.

Laten we eens een kijkje nemen bij enkele van deze opties.


Verstelbare inpaktafels

Verstelbare inpaktafels zijn ontworpen om medewerkers ergonomische voordelen te bieden. Ze hebben vier verstelbare poten en een watervast blad, en zijn hoogte verstelbaar. Dit betekent dat ze altijd op de juiste hoogte kunnen worden ingesteld, zelfs als er meerdere mensen achter werken. Hierdoor voorkom je klachten en verbeter je de productiviteit.

Of je nu een kleine webshop runt of een groot magazijn beheert, een verstelbare inpaktafel kan een waardevolle toevoeging zijn aan jouw werkplek. Ze zijn niet alleen ergonomisch, maar bieden ook de flexibiliteit om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van je bedrijf.

Op dit moment bieden we alleen 1 in hoogte verstelbare werktafel, namelijk onze Kleine Bijzettafel van 60x60 cm.

Inpaktafels met afsnijunit

Inpaktafels met een afsnijunit kunnen een grote toegevoegde waarde hebben voor je magazijn. Ze maken het inpakken makkelijker en sneller, waardoor je meer pakketten per uur kunt verwerken. Een inpaktafel met een afsnijunit is uitgerust met een afroller of snijstandaard op de paktafel, werkstation of buisframe. Hierdoor kun je efficiënter met het materiaal werken en verspilling voorkomen.

Of je nu noppenfolieinpakfolie of zelfs grote rollen inpakpapier moet snijden, een inpaktafel met een afsnijunit kan de klus klaren. Ze zijn een geweldige investering die de efficiëntie en productiviteit van jouw verpakkingsproces aanzienlijk kan verhogen.

Inpaktafels met onderplank

Een inpaktafel met een onderplank kan een echte gamechanger zijn voor je magazijn. Het biedt extra opbergruimte waar je verpakkingsmaterialen, gereedschappen, voorraad labels en andere benodigdheden kunt opbergen die je nodig hebt tijdens het inpakken. De onderplanken van inpaktafels kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals hout of metaal.

Met een onderplank kun je een overzichtelijke en georganiseerde werkruimte creëren, waar alles binnen handbereik is. Dit kan helpen om het inpakproces te versnellen en de productiviteit te verhogen, wat uiteindelijk kan leiden tot een betere klantervaring.

Handige trolley voor verschillende maten dozen

Trolleys kunnen een grote bijdrage leveren aan de efficiëntie van het inpakproces. Ze bieden accessoires zoals papier- of folieafrollers, waardoor inpakmaterialen snel en gemakkelijk kunnen worden afgesneden en opgeslagen. Dit draagt bij aan een ergonomische en georganiseerde werkomgeving.

Een trolley voor kartonnen dozen is niet alleen handig voor het verplaatsen van dozen, maar ook voor het opslaan van verschillende formaten dozen. Of je nu grote of kleine dozen moet inpakken, een trolley kan je helpen om het proces soepel en georganiseerd te laten verlopen.


Inpaktafels magazijn - werktafel

Kleine bijzet inpaktafel met verstelbare poten

De inpaktafel met een vierkant werkoppervlak is dé sleutel tot een efficiënte inpakoperatie. Met een royale breedte en lengte van 600 mm en een ergonomisch verstelbare hoogte tussen 600-800 mm, biedt deze tafel inpakkers de perfecte ruimte om producten met optimale efficiëntie te verwerken. Het ontwerp van de inpaktafel 60x60cm is doordacht, met aandacht voor detail en functionaliteit. Of je nu kleine pakketten of grotere zendingen verpakt, deze tafel zorgt voor een geoptimaliseerde werkruimte. Dankzij de duurzame constructie en het praktische ontwerp is de inpaktafel 600x600mm een waardevolle toevoeging aan elke verpakkingsomgeving. Optimaliseer je inpakproces met deze tafel die design combineert met functionaliteit.

Inpaktafel accessoires voor optimale efficiëntie

Bij het creëren van een efficiënte inpakwerkplek gaat het niet alleen om de tafel zelf, maar ook om de accessoires die je erbij gebruikt. Inpaktafel accessoires, zoals etikethouders, rolhouders en bakken, kunnen een enorme impact hebben op de efficiëntie van het inpakproces.

Etikethouders zorgen bijvoorbeeld voor een georganiseerde identificatie van verpakte producten. Rondhouders verbeteren de functionaliteit van het verpakkingsproces door een georganiseerde en gemakkelijke toegang tot rollen verpakkingsmateriaal te bieden. Bakken daarentegen kunnen helpen bij het creëren van een goede indeling van de inpakplek.

Het toevoegen van de juiste accessoires aan je inpaktafel kan echt het verschil maken in termen van productiviteit en efficiëntie.

Materialen en duurzaamheid van inpaktafels

Inpaktafels worden gemaakt van duurzame materialen zoals staal. Deze materialen dragen bij aan de lange levensduur van de tafels en zijn ook nog eens makkelijk te onderhouden. Of je nu kiest voor basic inpaktafels of een complete inpaktafel, je kunt er zeker van zijn dat je een product koopt dat gemaakt is om lang mee te gaan. Als je overweegt om een inpaktafel kopen, weet je dat je een goede investering doet. Het inpaktafel samen met de juiste accessoires kan je inpakproces nog efficiënter maken.

Naast stevig staal worden inpaktafels ook vaak gemaakt van spaanplaat. Dit materiaal is betaalbaar en wordt gemaakt van gerecycled houtafval. Hoewel het oppervlak grover kan zijn dan dat van MDF, is het nog steeds een goede keuze voor inpaktafels dankzij de goede geluidsabsorptie, isolatie en warmte-isolatie.

Aandachtspunten bij het kiezen van een inpaktafel

Bij het kiezen van een inpaktafel moet je rekening houden met een aantal belangrijke factoren. Het draagvermogen is bijvoorbeeld een belangrijke factor om rekening mee te houden. Een gemiddelde inpaktafel kan ongeveer 150 kg dragen bij een gelijkmatig verdeelde belasting. Maar afhankelijk van wat je inpakt, heb je misschien een tafel nodig die meer of minder gewicht kan dragen.

Ook de afmetingen van de tafel zijn belangrijk om in gedachten te houden. Sommige inpaktafels zijn in hoogte verstelbaar, van 760-1050 mm en een dik werkblad van 38 mm met een krasvaste toplaag. Maar afhankelijk van de ruimte die je hebt en de grootte van de items die je inpakt, heb je misschien een grotere of kleinere tafel nodig.

Het is ook belangrijk om te overwegen of je een inpaktafel in hoogte verstelbaar wilt, die aangepast kan worden aan de lengte van de gebruikers en zo een goede werkhoogte bevordert.



Ergonomische matten voor extra comfort

Naast een goede inpaktafel kunnen ergonomische matten ook bijdragen aan een comfortabele en efficiënte inpakwerkplek. Deze matten zijn ontworpen om het staan op de werkplek comfortabeler te maken. Ze helpen de bloedsomloop te stimuleren, vermoeidheid te verminderen en lichamelijke klachten te voorkomen.

Het gebruik van ergonomische matten kan een groot verschil maken in het comfort van werknemers tijdens het inpakken. Of je nu een kleine webshop runt of een groot magazijn beheert, het investeren in ergonomische matten kan de tevredenheid en productiviteit van je werknemers aanzienlijk verhogen.

Inpaktafels voor ieder webshop

Ongeacht de grootte van je webshop, er is een inpaktafel die aan je behoeften voldoet. Voor kleinere webshops kan het zijn dat je een kleinere, meer compacte inpaktafel nodig hebt die past bij je beperkte ruimte en budget. Grotere webshops daarentegen kunnen baat hebben bij grotere inpaktafels die kunnen bijdragen aan de efficiëntie en productiviteit van het inpakproces.

Met een eigen inpaktafel kunt u de efficiëntie van uw verpakkingsproces aanzienlijk verbeteren.

Creëer een ideale en gezonde inpak werkplek

Het creëren van een ideale en gezonde inpakwerkplek gaat verder dan het kiezen van de juiste inpaktafel. Het gaat om het creëren van een werkplek die zodanig is ontworpen dat werknemers intensiever en met minder spanning of vermoeidheid kunnen werken. Dit resulteert in:

- hogere concentratie
- minder vatbaarheid voor fouten
- bevordering van de gezondheid en tevredenheid van werknemers
- vermindering van ziekteverzuim

Om een ideale en gezonde inpakwerkplek te creëren, heb je een paar essentiële hulpmiddelen nodig, zoals een inpaktafel, ergonomische accessoires en indien nodig ergonomische matten. Door aandacht te besteden aan deze aspecten van je inpakwerkplek, kun je niet alleen een comfortabelere werkplek creëren, maar ook de productiviteit en efficiëntie verhogen.

Inpaktafels aanschaffen bij Profipack

Als je op zoek bent naar een plek om een inpaktafel te kopen, dan is Profipack een geweldige plek om te beginnen. Ze hebben een breed assortiment aan inpaktafels en accessoires die kunnen bijdragen aan een optimale inpakervaring.

Of je nu op zoek bent naar een basic inpaktafel of een complete inpaktafel met accessoires zoals een dozenverdeler en een rolhouder, Profipack heeft het allemaal. En met hun snelle leveringstijden kun je binnen 1-2 dagen een inpaktafel in huis hebben.

Kies de juiste inpaktafel voor jouw magazijn

Het kiezen van de passende inpaktafel en accessoires kan een groot verschil maken in de efficiëntie en productiviteit van je magazijn of webshop. Door aandacht te besteden aan ergonomie, de juiste soorten inpaktafels te kiezen en gebruik te maken van handige accessoires zoals etikethouders en rolhouders, kun je een comfortabele en efficiënte inpakwerkplek creëren. Onthoud dat het investeren in de juiste materialen en uitrusting een slimme zet is die zich op de lange termijn zal terugbetalen.

Bekijk alle inpaktafels






SHOP inpaktafels uit deze blog

Inpaktafel + afsnijunit 155cm
  • Voorzien van dozenverdeler
  • Voorzien van twee afrollers
Artikelnummer: 991601

Levertijd: 1-2 dagen

Vanaf
€ 550,00
Inpaktafel compleet
  • Voorzien van dozenverdelers
  • Voorzien van monitor houder
Artikelnummer: 991595

Niet langer beschikbaar

Inpaktafel basic 155cm
  • Voorzien van dozenverdelers
  • Voorzien van onder en bovenplank
Artikelnummer: 991602

Niet langer beschikbaar






OOK INTERESSANT over inpakken