Textielband

Textielband
Textielband is zeer sterk, soepel en makkelijk verwerkbaar. Naast gewone textielband heeft Profipack ook sterke geweven textielband. De sterke geweven textielband heeft een hogere treksterkte dan de standaard textielband, ideaal voor het vast zetten van zware producten. Textielband is gemakkelijk met de hand te verwerken om uw lading heen.

Artikelen 1 tot 36 van 39 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Artikelen 1 tot 36 van 39 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Polyester textielband

Profipack textielband bestaat uit een groot aantal dunne maar verrassend sterke polyester draden, die machinaal in een geweven band worden samengebracht. Ook wel bekend onder de naam cordstrap, biedt ons polyester textielband u daardoor een prachtig alternatief voor bijvoorbeeld staalband. De geweven kwaliteit van textielband biedt een zachte en soepele manier om spullen stevig vast te zetten, terwijl het weefsel zijn flexibiliteit behoudt, waardoor krassen en andere beschadigingen worden voorkomen. Erg handig voor wie bijvoorbeeld meubilair moet vervoeren, of voor wie materialen wil omsnoeren met zachte kunststof oppervlakken en kwetsbare coatings. De combinatie van de sterkte die wordt verkregen met het verweven van de polyester draden en de rekbaarheid van de banden biedt mogelijkheden die met hardere omsnoeringen niet haalbaar zijn.

Cordstrap textielband

In feite is het principe achter de selectie textielband die u bij Profipack snel en gemakkelijk online bestelt een oud en beproefd concept. Textielband is gebaseerd op de techniek die eeuwenlang is geperfectioneerd voor het weven van sterke touwen. Ook hierbij geldt dat een enkele vezel misschien niet zo sterk is, maar door een groot aantal vezels op een slimme manier te bundelen in een cordstrap of textielband wordt het eindproduct vele malen sterker, terwijl de souplesse van de vezel intact blijft. Bovendien biedt de opbouw van het weefsel het grote voordeel dat er geen scherpe randen aan de textielband zitten. Polyesterband is dan ook prima geschikt om zeer zware en tegelijk kwetsbare ladingen mee vast te zetten, omdat het tijdens transport niet krast, maar wel enorm goed bestand is tegen schokken. Zo voorkomt u dat uw omsnoering plotseling breekt tijdens vervoer, wat natuurlijk aanzienlijke schade kan opleveren.

Textielband in vele soorten en maten

Profipack is van vele markten thuis als het om professioneel omsnoeren gaat. We hebben een ruim assortiment aan polyester omsnoeringsband voor u klaar liggen. Onze polyesterband varianten zijn beschikbaar in breedtes van 9, 13, 16, 19, 25 en 35 millimeter. Het materiaal wordt op handzame rollen geleverd voor extra gebruiksgemak, in verschillende lengtes, zodat u zeker weet dat u voldoende textielband voorradig heeft bij onverwachte klussen. Een deel van ons aanbod bestaat uit zogenaamde hotmelt textielbanden voor muurvaste afsluiting. Uiteraard levert Profipack u ook de nodige accessoires om het werk te verlichten, maar vooral ook sneller te laten verlopen. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren voordat uw spullen de weg op kunnen. We leveren robuuste stalen haspels om de rollen textielband gemakkelijk te verplaatsen en te blijven gebruiken zonder knopen of verwarring. Ook bieden we speciaal ontworpen spantangen, zodat u de banden strak kunt aanspannen om de vracht absoluut geen speelruimte te geven. Tot slot raden we u onze speciale omsnoeringskit voor polyesterband aan, waar naast de bovengenoemde instrumenten ook een doos